Duurzaamheid Power Valley

‘Waar de gevestigde techniek stopt, begint tractorpulling!’

Als u zo in eerste instantie het beeld van tractorpulling op uw netvlies krijgt, zult u niet direct aan duurzaam denken. Zwaar opgevoerde motoren laten wel eens een enkel rookpluimpje achter.
Maar dat is slechts uiterlijk vertoon, onthoud: Waar de gevestigde techniek stopt, begint tractorpulling! Slimme toepassingen van technische snufjes worden uitgekristalliseerd en net iets anders toegepast, waardoor er weer net iets meer vermogen uit een motorblok kan worden gehaald. Technische innovatie is een belangrijk onderdeel van de sport.

Niet zelden worden er nieuwe strategieën uitgedacht die zodanig goed blijken te werken dat zij uiteindelijk hun weg weten te vinden in de reguliere landbouwmechanisatie of aanpalende branche. Zoals ook het gebruik van Bio brandstoffen en alternatieve brandstoffen. Ook zijn er al veel hybride voertuigen in gebruik, te denken aan kranen en shovels. Maar ook al op kleiner gebied, electrische dumpers en trilplaten voor stratenmakers en grondwerkers.

‘Nieuwe & schone technieken kunnen samen gaan met extreme prestaties!’

In een ietwat conservatieve omgeving is het goed dat er via tractorpulling getoond wordt dat het oude niet altijd beter is. Sterker nog: nieuwe & schone technieken kunnen samen gaan met extreme prestaties! Let wel: niet alles mag! Er zijn strikte regels opgesteld waarbinnen geopereerd dient te worden.

Op ons evenement Power Valley zijn we ook behoorlijk duurzaam bezig. Langs de baan is bijvoorbeeld een aarden wal als tribune aangelegd. Zo is het niet nodig bij iedere wedstrijd een tribune aan te voeren en op te bouwen. We produceren het eten voor bezoekers & vrijwilligers duurzaam en scheiden het afval zoveel mogelijk. We gebruiken grijs water om de toiletten door te spoelen en maken gebruik van elektrische voertuigen op het terrein, waar mogelijk. Verder motiveren we de bezoekers op de fiets naar het evenement te komen. Het terrein wordt in de avond verlicht met ledlampen. Tickets voor de wedstrijd worden uiteraard digitaal verstrekt.

Power Valley is een evenement dat vooral lokaal publiek trekt. Er zijn vele lokale deelnemers, het wordt gesponsord door vele bedrijven uit de regio en er zijn vele vrijwilligers uit de buurt die het mede mogelijk maken!

Kortom: het is een prachtig evenement voor de regio waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat!